LAPE-akatemia

LAPE-akatemia

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin vaikuttava johtaminen edellyttää kaikissa tulevissa tilanteissa lisääntyvää yhteistyötä ja sujuvia yhdyspintoja. LAPE-akatemia on vuoden kestävä oppimisprosessi, joka tukee lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin johtamista. Oppimisprosessin tavoitteena on yhteisen tahtotilan vahvistaminen ja lasten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen. Samalla on kyse LAPE-muutosohjelman kehittämistyön jatkon ja juurtumisen varmistamisesta. LAPE-akatemia tukee työtäsi johtajana, antaa eväitä vaikuttavampaan johtamiseen, kokonaisuuksien ymmärtämiseen ja verkostojen johtamiseen. LAPE-akatemiassa vaikutetaan maakunnallisten alueiden lapsi- ja perhepalveluiden rakenteisiin ja toimintamalleihin ja luodaan samalla yhteistä tahtotilaa sivistystoimen ja sosiaali- ja terveystoimen sekä muiden toimijoiden välille.

Kenelle?

LAPE-akatemia on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveystoimen sekä sivistystoimen johtaville virkamiehille ja päättäjille sekä järjestöjen ja seurakuntien johdolle.

LAPE-akatemian starttitilaisuus

LAPE-akatemia starttasi yhteisellä valtakunnallisella tilaisuudella keskiviikkona 20.3.2019. Mukana oli julkisen johtamisen huippunimiä sekä kiinnostavia esimerkkejä eri puolilta maata. Katso LAPE-akatemian valtakunnallinen starttitilaisuus 20.3.2019 jälkitallenteena http://videonet.fi/web/stm/20190320/

Lisätietoja LAPE-akatemiasta ja valmennuksen sisällöistä löydät https://stm.fi/lapeakatemia

 

Keski-Suomen LAPE-akatemia ke 5.6.2019

Lapsilähtöiset palvelukokonaisuudet – toimintaympäristö, nykytila ja tavoitteet

Lapsen, nuoren ja perheen hyvinvoinnin johtaminen on sivistys-, sosiaali- ja terveystoimen yhteinen vastuu. Se on myös valtiovallan, kuntien, järjestöjen, seurakuntien sekä muiden toimijoiden yhteinen asia. LAPE-akatemia kokoaa Keski-Suomen alueen keskeiset toimijat yhteiseen oppimisprosessiin, jossa painopiste on lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin johtamisessa. Oppimisprosessi tarjoaa myös lisäeväitä entistä vaikuttavampaan toimintaan, kokonaisuuksien ymmärtämiseen ja verkostojen johtamiseen.

LAPE-akatemian ensimmäisen verkostopäivän aikana 5.6.19 rakennetaan yhteistä tilannekuvaa keskisuomalaisten lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin näkökulmasta kunta- ja hallintorajat ylittäen sekä arvioidaan, miten nykyiset tuet ja palvelut vastaavat asiakkaiden tarpeisiin. Päivän aikana tarkastellaan tiedon merkitystä johtamisessa ja päätöksenteossa sekä arvioidaan kuntien ja kuntayhtymisen hyvinvointisuunnittelua yhteisen kokonaisuuden johtamisen välineenä luomalla. Päivän tavoitteena on luoda yhteinen tahtotilaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointijohtamiseen.

Keski-Suomen LAPE-akatemian ensimmäinen tilaisuus pidetään ke 5.6.19 klo 9.00-15.15  Jyväskylän Paviljongissa Auditorio Wivissä (A2), osoite Lutakonaukio 12. Tilaisuuteen on lähetetty ilmoittautumislinkki kutsun yhteydessä.

KUTSU Keski-Suomen LAPE-akatemia 5.6.2019 FINAL

Syksyn 2019 LAPE-akatemiat

Keski-Suomen LAPE-akatemian kaksi muuta tilaisuutta pidetään 17.9.19 ja 14.11.19 Jyväskylässä, joista viimeinen on neljän maakunnan (Etelä-Savo, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo) yhteinen akatemiatilaisuus.

 

Lisätietoja:
Hanna Hämäläinen
LAPE-muutosagentti
Keski-Suomi
hanna.k.hamalainen@jkl.fi
p. 050 3046670

 

Kristiina Hyvärinen

Kunta-agentti

Etelä-Savo, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo

Kristiina.hyvarinen@kuopio.fi

p. 044 7184409