Lape-työ vuonna 2019

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Keski-Suomessa vuonna 2019

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE jatkuu vuonna 2019 kaikkialla Suomessa. Keski-Suomessa LAPE-muutostyötä on jatkettu  vuoden 2019 aikana mm. jatkamalla perhekeskuskehittämistä, levittämällä Lapset puheeksi-toimintamallia sekä kouluttamalla lastensuojelun sosiaalityön tiimejä systeemiseen toimintamalliin ja sen levittämiseen.

Keskeinen osa LAPE-muutosohjelman toimeenpanoa vuonna 2019 on LAPE-akatemia valmennukset kaikkien maakuntien alueilla. LAPE-akatemia on suunnattu kuntien, kuntayhtymien, järjestöjen ja seurakuntien johtajille ja kuntapäättäjille.

 

Ajankohtaista

Koska syntyvyys laskee Suomessa hurjaa vauhtia ja vanhemmuus arvona uhkaa menettää merkitystä moninaisessa yhteiskunnassa, olemme halunneet tarttua asiaan ja tehdä oman osamme vanhemmuuden tärkeyden ja merkityksen esille nostamisessa. Jyväskylän Vanhempainfoorumi yhteistyössä Keski-Suomen LAPE-muutosohjelman kanssa toteuttaa kirjoitussarjan iloa tuovasta ja tärkeästä vanhemmuudesta. Sanomalehti Keskisuomalainen on lupautunut yhteistyökumppaniksi ja julkaisee lukuvuoden 2019-2020 aikana yhteistyössä kanssamme eri toimijoiden kirjoituksia vanhemmuuteen liittyen. Tutustu jo julkaistuihin kirjoituksiin:

 

Tuula Jormakka, Jyväskylän Vanhempainfoorumin toiminnanjohtaja: Uskallatko ryhtyä vanhemmaksi

Hanna Hämäläinen, Keski-Suomen LAPE-muutosagentti: Hyvinvoivat lapset ovat hyvinvoivien vanhempien voimavara

Kirsi Mustonen, lasten neurologian ja psykiatrian erikoislääkäri, KSSHP: Vanhemmuuden tärkein taito on ymmärtää lasta