Suomen Terveystalo irtaantuu Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilusta elokuun lopussa

Suomen Terveystalo Oy on jättänyt irtisanoutumisilmoituksen Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilulle 31.5.2019. Terveystalo vastaa kuitenkin valinnan tehneiden asiakkaidensa avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen palveluista vielä 3 kuukauden irtisanoutumisajan. Palvelu jatkuu siten normaalisti 31.8.2019 saakka. Tähän mennessä 2340 kuntalaista oli valinnut Terveystalon palveluntuottajakseen.  

Irtisanomisajan aikana Terveystalon asiakkaiksi listautuneet kuntalaiset voivat valita vielä valinnanvapauskokeiluin puitteissa toisen yksityisen palveluntuottajan. Jos valintaa ei tehdä, he palaavat 1. syyskuuta oman asuinalueensa julkisen terveysaseman asiakkaiksi.

Terveystalo ilmoitti jo toukokuussa, ettei se ota uusia asiakkaita valinnanvapauskokeilun asiakkaiksi 20.5.2019 alkaen. Taustalla on Jyväskylän, Uuraisten ja Hankasalmen valinnanvapauskokeilun päättyminen lokakuun 2019 lopussa.

Asiakasinfo valinnanvapauskokeilun loppuvaiheista

– Valinnanvapauskokeilusta on nyt irtisanoutunut Mehiläinen Terveyspalvelut Oy ja Suomen Terveystalo.
– Mehiläisellä asiakkaita palvellaan 4.8.2019 asti.
– Terveystalolla asiakkaita palvellaan 31.8.2019 asti.
– Tämän jälkeen asiakkaat palaavat oman asuinalueensa terveysaseman asiakkaaksi.
– Asiakkaat voivat valita palveluntuottajikseen myös valinnanvapauskokeilussa mukana olevan yksityisen palveluntuottajan eli Medics24:n tai Kunnanlääkärit Hankasalmi Oy:n. Tällöin valinta on voimassa lokakuun 2019 loppuun asti.
– Marraskuun alussa kaikki kokeiluasiakkaat palaavat julkisten terveysasemiensa asiakkaiksi. Poikkeuksena on Hankasalmen asukkaat, joiden osalta selvitetään vielä palvelusetelin hyödyntämistä terveyspalveluiden saamiseksi.
– Jokaiselle valinnanvapausasiakkaalle postitetaan kesäkuussa asiasta tarkempi ohjekirje valinnasta tai omalle terveysasemalle palaamisesta.
– Julkisilla terveysasemilla on valmius palvella kaikkia palaavia asiakkaita. Kokeilussa mukana oleville yksityisille palveluntuottajille kertyneet potilastiedot siirtyvät automaattisesti asiakkaiden mukana, joten hoidon jatkuvuus voidaan taata palveluntuottajan vaihtuessa.

Lisätietoa valinnanvapauskokeilusta: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat/valinnanvapauskokeilu-jyvaskylassa-hankasalmella-ja-uuraisilla

Lisätietoja: Jyväskylän avoterveydenhuollon palvelujohtaja Anu Mutka, p. 014 266 3210 tai Jyväskylän, Uuraisten ja Hankasalmen valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen, p. 014 26 61630

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.