Mehiläinen Terveyspalvelut Oy irtaantuu Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilusta elokuussa

(Jyväskylän kaupungin tiedote 3.5.2019) Mehiläinen Terveyspalvelut Oy on jättänyt irtisanoutumisilmoituksen Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilulle 2.5.2019. Mehiläinen vastaa kuitenkin valinnan tehneiden asiakkaidensa avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen palveluista vielä 3 kuukauden irtisanoutumisajan. Palvelu jatkuu siten normaalisti Mehiläiselle vaihtaneiden asiakkaiden osalta 4.8.2019 saakka. Tähän mennessä 3281 kuntalaista oli valinnut Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n palveluntuottajakseen. Valinnanvapauskokeilu päättyy lokakuun lopussa.  

Irtisanomisajan aikana Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n asiakkaiksi listautuneet kuntalaiset voivat valita vielä valinnanvapauskokeiluin puitteissa toisen yksityisen palveluntuottajan. Jos valintaa ei tehdä, he palaavat 5. elokuuta oman asuinalueensa julkisen terveysaseman asiakkaiksi. Halutessaan asukas voi myös valita jonkin muun julkisen terveysaseman, kuin oman asuinalueen asema.

– Valinnanvapauskokeilun palvelupakettiin kuuluvat yleislääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä niihin liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut. Kokeilu on päättymässä lokakuun lopussa, eli vaikka Mehiläisen asiakkaat nyt valitsisivat toisen yksityisen palveluntuottajan, he palaavat omien julkisten terveysasemiensa asiakkaiksi marraskuun 1. päivä alkaen. Poikkeuksena on Hankasalmi, jossa selvitetään parhaillaan mahdollisuutta käyttää yksityisen palveluntuottajan palveluita myös lokakuun jälkeen esimerkiksi palvelusetelillä, kertoo kokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen.

Asiakasinfo Mehiläinen Oma Lääkärisi palveluiden lopettamisesta valinnanvapauskokeilussa

  • Mehiläisen irtisanoutumisajan päätyttyä Mehiläiselle vaihtaneiden valinnanvapausasiakkaiden palvelut tarjotaan automaattisesti oman asuinalueen julkisella terveysasemalla, ellei asiakas ole tehnyt 4.8.2019 mennessä valintaa jollekin toiselle julkiselle terveysasemalle tai kokeilussa mukana olevalle yksityiselle terveyspalveluntuottajalle.
  • Jokaiselle Mehiläisen valinnanvapausasiakkaalle postitetaan asiasta tarkempi ohjekirje valinnasta tai omalle terveysasemalle palaamisesta.
  • Valinnan tehneet asiakkaat voivat myös ottaa yhteyttä valinnanvapauskokeilun palvelunumeroon 014 266 0133 maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 9–16.
  • Julkisilla terveysasemilla on valmius palvella kaikkia palaavia asiakkaita. Mehiläiselle kertyneet potilastiedot siirtyvät automaattisesti asiakkaiden mukana, joten hoidon jatkuvuus voidaan taata palveluntuottajan vaihtuessa.

Mehiläinen on ollut mukana kokeilussa alusta lähtien

Mehiläinen Terveyspalvelut Oy tuli mukaan Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeiluun ensimmäisenä palveluntuottajana heti kokeilun käynnistyessä maaliskuussa 2017 ja pitää kokeilun päättymistä valitettavana. Mehiläinen olisi toivonut, että valinnanvapauskokeilu olisi jatkunut ja että kokeilu olisi maan hallituksen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti mahdollisesti laajentunut koko maan kattavaksi valinnanvapaudeksi. Sote-uudistuksen kariuduttua valinnanvapauskokeilun jatkuminen ei kuitenkaan ole mahdollista.

Valinnanvapauskokeilussa ovat mukana Jyväskylän Huhtasuon, Keskustan, Kuokkalan, Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemien sekä Hankasalmen ja Uuraisten terveysasemien alueella asuvat kuntalaiset. Kokeilu päättyy lokakuun lopussa sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnalliseen Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeen jatkorahoituksen päättyessä.

Lisätietoa valinnanvapauskokeilusta Jyväskylän kaupungin www-sivuilta. >>

Lisätietoja: Jyväskylän avoterveydenhuollon palvelujohtaja Anu Mutka, p. 014 266 3210 tai Jyväskylän, Uuraisten ja Hankasalmen valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen, p. 014 26 61630 sekä Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n puolesta vastaava lääkäri Minna Leppäkynnäs, p. 050 568 0870

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.