Maakuntahallitus: Maakunta- ja soteuudistuksen alasajo hoidetaan hallitusti kevään aikana; tulevaisuuden Keski-Suomi panostaa hyvään ja onnelliseen elämään

Keski-Suomen maakuntahallitus päätti 22.3.2019 kokouksessaan maakunta- ja soteuudistuksen alasajon aikataulusta. Projektin alasajo sekä oppien, kehittämisehdotusten ja väliraportin kokoaminen saadaan hyvin suurelta osin valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä.

 

– Vasta Suomen seuraavan hallituksen lakiesitysten jälkeen tiedämme, paljonko tehdystä työstä menee hukkaan. Arvioin, että 15-20 prosenttia työstä on aidosti hyödynnettävissä. Merkittävintä hyötyä tuo ehkä mentaalisen tason muutos: Ymmärrys siitä, että nykyiset organisaatioiden rajat eivät ole tarkoituksenmukaiset. Myös asiakas edellä -ajattelu on lisääntynyt, sanoo maakuntajohtaja Tapani Mattila.

 

– Muutoksen alla olevien organisaatioiden lisäksi valmistautumista tehtiin sidosryhmäorganisaatioissa, kuten järjestöissä ja yhdistyksissä sekä yrityksissä. Keski-Suomessa sidosryhmät ja kansalaisyhteiskunnan edustajat olivat todella aktiivisia ja myös heidän kanssaan halutaan käydä asianmukaiset alasajovaiheen keskustelut ja dokumentoida tehty työ, toteaa Mattila.

 

– Uudistuksen valmistelijoiden työ hankittiin suurelta osin ostopalveluna valmistelijoiden vakinaisista työpaikoista. He palaavat omiin organisaatioihinsa hoidettuaan oman osuutensa loppuraportoinnista, sanoo projektipäällikkö Pirjo Peräaho.

 

Maakuntahallitus kiitti vuolaasti Keski-Suomen uudistuksen valmistelijoita hyvin tehdystä työstä.

Katso myös esitysmateriaali.

 

Keski-Suomesta hyvän ja onnellisen elämän maakunta

Maakuntahallitus antoi Keski-Suomen liiton toimistolle erityistehtävän Keski-Suomen tulevan suunnan ja uuden strategian pohjustamiseksi. Pohjustustyön tuloksiin paneudutaan keväällä ja kesällä.

 

– Hyvä ja onnellinen elämä koostuu muustakin kuin talouden kovista arvoista. Keski-Suomi on profiloitunut #kasvunmaakuntana nyt kolmisen vuotta. Kasvua on mitattu aluetalouden, viennin ja työllisyyden tunnusluvuilla. Jatkossa haluamme laajentaa kasvun käsittettä. Se on hyvinvoinnin, terveyden, sivistyksen, osaamisen ja kulttuurin kasvua, kertoo Tapani Mattila työskentelyn lähtökohdista.

 

 

 

Esityslista: https://keskisuomi.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1426

 

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
p. 040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

 

Tapani Mattila
maakuntajohtaja, muutosjohtaja
040 595 0011
tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

 

Pirjo Peräaho
projektipäällikkö, Keski-Suomi 2021
040 591 0760
pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.