Esimiesten kevätpäivät pidetään 4.4. ja 9.4. lakiluonnosten kaatumisesta huolimatta – tilannekatsauksen lisäksi esimiehille tarjotaan työkaluja muutosjohtamiseen

Maakunta- ja sote-uudistuksen lakiluonnokset kaatuivat, mutta yhteistyö maakunnan toimijoiden kesken jatkuu. Jo aiemmin ilmoitetut esimiesten kevätpäivät tullaan siten järjestämään 4.4. ja 9.4.2019. Päivissä tarkastellaan tehtyä muutosmatkaa, mutta pohditaan yhdessä myös tulevaa.

Julkisuudessa on spekuloitu, että ainakin sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamiseen sekä mahdollisesti myös muihin uudistuksessa mukana olleisiin palveluihin ja niiden uudelleen organisointiin palataan eduskuntavaalien jälkeen. Tarkkoja askelmerkkejä ei vielä tiedetä, mutta on selvää, että muutostyö jatkuu tavalla tai toisella. Siten pääpaino esimiespäivillä on muutosjohtamisen työkaluissa.

– Tavoite on, että voimme jatkossakin oppia toisiltamme, vahvistaa esimiesten osaamista tekemällä asioita yhdessä sekä tarjoamalla tukea esimerkiksi muutoksessa käytävään vuoropuheluun, toteaa esimiesten muutostuesta Keski-Suomi 2021 -projektissa vastannut henkilöstöjohtaja Arja Aroheinä.

Iltapäivissä esitellään aikaansaavia työyhteisöjä tehtyjen ilmiantojen pohjalta

Pyysimme kuluneena syksynä muutoksessa mukana olleilta työyhteisöiltä ja esimiehiltä ilmiantoja hyvin tehdystä asiakastyöstä ja aikaansaavista työyhteisöistä. Iloksemme vastaanotimme yli 30 ilmiantoa, joihin voi tutustua Real-alustalla (esimiehille tullut järjestelmään henkilökohtainen linkki Arja Aroheinän nimissä). Tarinoihin pureudutaan yhdessä esimiesiltapäivien aikana.

Muutosjohtamisen teemaan meitä johdattaa päivien aikana valmentaja Helka Pirinen otsikolla Muutu, älä juutu. Helka Pirinen on valmentanut aiemmin tuhansia esimiehiä ja johtajia eri toimialoilla Suomessa sekä ulkomailla. Erityisosaamisalueena hänellä on muutosjohtaminen ja sote-muutos. Helka on kirjoittanut ”Esimies muutoksen johtajana”-kirjan. Pirinen on kokenut ja kiitetty valmentaja, jonka osaamisesta voi lukea lisää osoitteessa www.helkapirinen.fi.

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Kaksi samoilla sisällöillä järjestettävää tilaisuutta pidetään 4.4. ja 9.4. kello 12-16 Jyväskylän yliopistolla Liikuntatieteellisen tiedekunnan tiloissa (ns. Liikunnan rakennus) osoitteessa Keskussairaalantie 4. Ilmoittaudu sinulle sopivaan päivään osoitteessa https://www.lyyti.in/Esimiesten_kevatpaivat_5118

Ohjelma on seuraava:

12.00-13.00 Ajankohtaiset kuulumiset ja katsaus tulevaan
– Tervetuloa ja muutostunnelmat, henkilöstöjohtaja Arja Aroheinä
– Tilannekatsaus, muutosjohtaja Tapani Mattila
– Keski-Suomen tulevaisuuden isot teemat, projektipäällikkö Pirjo Peräaho
– Yhteistä keskustelua ja pohdintaa tulevaisuudesta

13.00-13.30 Osaaminen asuu meissä – Esimiesten ilmiantojen pohjalta esiteltävät case-esimerkit aikaansaavista työyhteisöistä Keski-Suomessa, valmentaja Matti Hirvanen, Humap Oy

13.30-14.00 Kahvipaussi

14.00-15.30 Muutu älä juutu – Itsensä johtaminen ja voittajatiimin rakentaminen, muutosjohtamisen ja esimiestyön valmentaja Helka Pirinen

15.30-16.00 Askelmerkit tulevaan – Loppukeskustelu ja yhteenveto päivästä

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.