Keski-Suomessa valmistellaan kasvupalvelu-uudistusta ja kehitetään nuorten Ohjaamotoimintaa – lue lisää sivuiltamme!

ELY-keskuksen elinkeinopalvelut ja TE-toimiston työvoima- ja yrityspalvelut yhdistyvät vuoden 2021 alussa kasvupalveluiksi, joiden järjestämisvastuu on maakunnalla. Keski-Suomessa kasvupalveluihin siirtymistä valmistellaan Keski-Suomessa kokonaisvaltaisella kasvupalvelupilotilla, jonka avulla toteutetaan asteittainen ja hallittu siirtymä uuteen kasvupalvelumalliin. Pilotissa kasvupalvelujen valmistelua tehdään seitsemässä valmisteluryhmässä järjestämisen, tuottamisen ja julkisten hallintotehtävien osalta.

Lue lisää kasvupalvelujen valmistelusta Keski-Suomessa >>

Ohjaamo kokoaa nuorten palveluita yhteen

Nuorille (15–29-vuotiaat) suunnattu Ohjaamo tarjoaa matalan kynnyksen monialaista palvelua ”yhden luukun periaatteella”. Ohjaamossa nuoret saavat tukea niin koulutukseen, ammatinvalintaan, työllistymiseen, asumiseen, elämänhallintaan kuin terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Ohjaamo toimii alustana julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin tuottamien nuorten palveluiden yhdistämiselle yhteen palvelupisteeseen.

Tällä hetkellä Keski-Suomessa toimii Ohjaamo Jyväskylässä, sekä 25.10.2018 alkaen Äänekoskella. Ohjaamo-toimintaa ollaan laajentamassa koko maakunnan alueelle tulevaa maakuntauudistusta silmällä pitäen yhteistyössä alueen kuntien ja kaupunkien kanssa.

Lue lisää nuorten Ohjaamotoiminnasta Keski-Suomessa >>

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.