Keski-Suomen liitto sai 900 000 euron avustuksen maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun

Valtiovarainministeriö on myöntänyt Keski-Suomen liitolle noin 900 000 euron avustuksen, jotta työtä maakunnan valmistelemiseksi voidaan jatkaa. Rahoitus perustuu esivalmisteluvaiheen pidentymiseen uudistuksen lykkääntyessä.

Valtiovarainministeriö turvaa rahoituksella maakuntien valmistelutyön jatkumisen lokakuun 2018 loppuun saakka. Avustus on tarkoitettu käytettäväksi yleisiin maakunnan perustamisen valmistelusta aiheutuviin kustannuksiin.

Kaikki maakuntaliitot saivat avustusta
Avustuksen saaminen edellytti hakemusta, jossa maakuntaliitto erittelee esivalmisteluvaiheen kustannukset ajalta 1.6.2018 – 31.10.2018 sekä väliaikaisen valmistelutoimielimen kustannukset ajalta 1.11.2018 – 31.12.2018. Hakemusten perusteella avustusta myönnettiin kaikille maakuntaliitoille. Avustuksen suuruus perustuu pääosin maakunnan asukasmäärään, joten vaihtelua on Kainuulle myönnetystä noin 300 000 eurosta Uudenmaan noin 2 600 000 euroon.

Esivalmistelevaan työhön osoitettu avustus määrittää näillä näkymin myös väliaikaisen valmistelutoimielimen alkuvaiheen rahoituksen, sillä hakemusten perusteella määriteltiin kunkin maakunnan rahoitus loppuvuodeksi 2018. Rahoitusta väliaikaisille valmistelutoimielimille myönnetään erillisellä päätöksellä vasta sitten, kun lainsäädäntö on hyväksytty ja väliaikaiset toimielimet perustettu.
 
Lisätietoja: projektipäällikkö Pirjo Peräaho, p. 040 591 0760

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.