Maakuntavaltuusto mukaan nuorten kannanottoon julkisen liikenteen toimivuudesta

Keski-Suomen maakuntavaltuusto yhtyy Keski-Suomen nuorisovaltuuston esitykseen siitä, että julkisen liikenteen toimivuus on taattava kaikkina vuodenaikoina. Seutulippujärjestelmän toimivuuden on tuettava tätä.

Julkinen liikenne on noussut Keski-Suomen nuorisovaltuuston toiminnassa kauden teemaksi, kertovat nuoret. Nuorisovaltuusto peräänkuuluttaa julkiseen liikenteeseen halvempia hintoja, enemmän vuoroja, parempikuntoisia linja-autoja, korttimaksumahdollisuutta jokaiseen linja-autoon, aikatauluissa pysymistä, parempaa asiakaspalvelua sekä sopivan kokoisia linja-autoja. Kannanotto on muodostettu kymmenen keskisuomalaisen koulun oppilaiden mielipiteistä, jotka nuorisovaltuusto on kerännyt Vaikuta! -teemapäivissä.

Lue nuorisovaltuuston kannanotto kokonaisuudessaan.

 

Maakuntavaltuusto otti kantaa myös EU:n tuleviin ratkaisuihin. Maakuntavaltuusto pitää välttämättömänä, että Saarijärven-Viitasaaren seudun sekä koko Keski-Suomen aluepoliittinen asema ja tuet turvataan EU:n tulevissa alue- ja rakenneratkaisuissa.

Saarijärven-Viitasaaren seutukunta on rinnastettu Suomen EU:hun liittymisestä lähtien (vuonna 1995) Itä- ja Pohjois-Suomen kanssa samaan tukialueeseen ja korkeimpaan tukeen. Näin tulee olla jatkossakin, todetaan maakuntavaltuuston kannanotossa.

 

Keski-Suomi 2020 -asiana maakuntavaltuusto käsitteli tulevan maakunnan poliittisen päätöksenteon rakenteita. Valmistelu jatkuu valiokunta- ja lautakuntamallien pohjalta tiiviissä yhteistyössä poliittisten piirien kanssa.

Maakuntavaltuusto päätti kokoontua ylimääräiseen kokoukseen 31.8.2018.

 

 

Maakuntavaltuusto kokoontui Karstulassa 1.6.2018. Katso esityslista kokonaisuudessaan: http://keskisuomi.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1217

 

 

Aineisto: Valtuuston puheenjohtaja Mauri Pekkarisen avauspuheenvuoro

Valtuuston puheenjohtajan esityksen aineisto

Nuorisovaltuutettujen esitys

Keski-Suomi 2050 -skenaariot, aluekehitysjohtaja Pekka Hokkanen

 

 

Lisätietoja:

Mauri Pekkarinen
maakuntavaltuuston puheenjohtaja
mauri.pekkarinen(at)eduskunta.fi

 

Tapani Mattila
maakuntajohtaja, muutosjohtaja
040 595 0011
tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

 

Laura Saartoala
Projektikoordinaattori
Keski-Suomen Nuorisovaltuuston ohjaus
Nuorten Keski-Suomi ry
laura.saartoala(at)nuortenkeskisuomi.fi
044-0124609

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.