Maakuntahallitus keskusteli tulevan maakunnan konsernirakenteesta

Uuden maakunnan konsernirakenteen luonnos kevään aikana julkisesti kommentoitavaksi

Maakuntahallitus käynnisti tänään omalta osaltaan keskustelun tulevan maakunnan konsernirakenteesta. Konsernirakennetta luonnostellaan kevään aikana useilla eri foorumeilla. Siitä tullaan myös keräämään kommentteja julkisesti samaan tapaan kuin järjestämissuunnitelman luonnoksesta aiemmin tänä vuonna. Luonnoksen valmistelu on tarkoitus saattaa loppuun kesäkuun maakuntavaltuustossa. Varsinaiset päätökset konsernirakenteesta tekee aikanaan suorilla maakuntavaaleilla valittu maakuntavaltuusto vuonna 2019.

 

Joissakin maakunnissa konsernirakennetta on luonnosteltu jo aikaisemmin, Keski-Suomessa järjestys on ollut tarkoituksella toinen:

– Keski-Suomessa on hahmoteltu ensin palveluprosesseja ja kerätty ymmärrystä asiakkaiden tarpeista. Konsernirakenteen luonnos tehdään tätä tietoa hyödyntäen, kertovat rakennetta valmistelevat Vesa Voutilainen, Janne Kinnunen ja Emmi Hyvönen.

– Lisäksi pyrimme huolehtimaan, että konsernin sisälle ei synny turhia raja-aitoja. Organisaation pitää olla asenteeltaan ja rakenteeltaan sellainen, että se pystyy kehittämään itseään ja toimimaan joustavasti, valmistelijat kertovat.

 

Kevään ja tulevan syksyn aikana hahmotellaan myös maakunnan omien palveluiden organisoitumista ja tulevan maakunnan palvelurakennetta. Valmistelun aikana tarkastellaan, tuleeko maakuntaan yksi vai useampi liikelaitos ja onko maakunnassa myös palveluita, joita yhtiöitetään. Palveluiden organisointia käydään kevään aikana tiiviisti läpi mm. henkilöstöjärjestöjen ja mukana olevien organisaatioiden kanssa. Lopulliset päätökset maakunnan palvelurakenteesta tekee maakuntavaltuusto keväällä 2019.

Aineisto: Keski-Suomen maakuntakonsernirakenteen hahmotusta

 

 

Uusia jäseniä Keski-Suomi 2020 -uudistuksen johtoryhmään, kannanotto Joutsan sote-keskuksen rakentamissuunnitelmaan

Maakuntahallitus antoi maakuntavaltuuston puheenjohtajistolle ja maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtajalle läsnäolo- ja puheoikeuden Keski-Suomi 2020 -uudistuksen johtoryhmässä.

 

Lisäksi maakuntahallitus otti kantaa Joutsan sote-keskuksen rakentamissuunnitelmaan. Joutsan kunnan sote-keskuksen rakentamissuunnitelmat vastaavat pitkälti maakunnan palveluiden järjestämistä koskevia alustavia suunnitelmia. Maakuntahallitus huomauttaa kuitenkin, että maakunnan oman palvelutuotannon osalta ei ole vielä tehty toimipaikkaverkostoa koskevia linjauksia, ja asiakkaiden valinnanvapaus saattaa vaikutttaa sote-keskuksen tilatarpeisiin.

 

Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontui perjantaina 23.3.2018 Jyväskylässä.

 

Katso muut kokouksessa käsitellyt asiat:

https://www.keskisuomi.fi/ajankohtaista/1651/kokoustiedote_maakuntahallitus_avasi_keskustelun_tulevan_maakunnan_konsernirakenteesta

 

Lisätietoja:

Tapani Mattila

maakuntajohtaja, muutosjohtaja

p. 040 595 0011

tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

 

Pirjo Peräaho

projektipäällikkö, Keski-Suomi 2020

p. 040 591 0760

pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

 

Emmi Hyvönen
viestintä, osallisuus ja hallinto, Keski-Suomi 2020
p. 050 312 5370
emmi.hyvonen(at)keskisuomi

 

Vesa Voutilainen
konsernirakenteen valmistelija
p. 050 307 9603
vesa.voutilainen(at)jkl.fi

 

Janne Kinnunen
konsernihallinnon valmistelija
p. 044 4597 300
janne.kinnunen(at)viitasaari.fi

 

 

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.