LAPE-muutosohjelma: Perhekeskustoiminta kokoaa lasten, nuorten ja perheiden palveluita

Perhekeskustoiminnan kehittäminen on yksi Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman, LAPEn päämääristä myös Keski-Suomessa. Tavoitteena on, että perhekeskustoiminta kokoaa yhteen hajallaan olevia palveluita saman katon alle ja helpottaa lasten, nuorten ja perheiden avun saamista oikeaan aikaan. Yhteisiä tiloja hyödyntäen myös asukkaat saisivat kohtaamispaikan omaehtoiselle toiminnalle, vertaistuelle ja yhteisöllisyydelle.

Jyväskylässä perhekeskusverkostot myös Kantakaupungin, Korpilahden ja Kuokkalan alueille

Perhekeskusverkostot kokoavat lapsiperhetoimijoita yhteen Jyväskylän eri asuinalueilla, myös asukkaita toivotaan mukaan toimintaan. Uudet verkostot käynnistyvät keväällä kolmella asuinalueella, Kantakaupungissa, Korpilahdella ja Kuokkalassa. Perhekeskusverkostot toimivat myös Huhtasuolla, Tikkakoskella, Keltinmäki-Myllyjärvi -alueella, Keljonkangas-Säynätsalo -alueella, Kortepohja-Kypärämäki -alueella ja Vaajakoskella.

Perhekeskusverkostojen tapaamisissa on koolla alueen lasten, nuorten ja perheiden parissa toimivia kaupungin, seurakunnan, yritysten, järjestöjen toimijoita sekä asukkaiden edustajia. Perhekeskusverkostojen tavoitteena on koota alueen lapsiperhetoimijat yhteen, yhdistää voimia ja osaamista, tukea lapsiperheitä, kuulla asukkaan ääntä ja tuottaa alueen asukkaiden tarpeiden mukaisia palveluita.

Uusien perhekeskusverkostojen ensimmäiset tapaamiset:

• Korpilahden alue: tiistaina 30.1. klo 13.30–15.30 Korpilahden nuorisotila Sumpbissa.
• Kuokkalan alue: tiistaina 30.1. klo 13.30–15.30 Kuokkalan kirkossa.
• Kantakaupungin alue: tiistaina 20.2. klo 13.30–15.30 Matarassa, kokoustila Talvikissa.

www.jyvaskyla.fi/perhekompassi

KSLAPE-muutosohjelma

Lisätietoja:

Varhaisen tuen palveluiden palveluesimies Piritta Jetsu, p. 014 26 63502 ja 050 304 8268 – Kantakaupungin ja Korpilahden perhekeskusverkostot
Psykososiaalisten palveluiden palvelupäällikkö Virve Hongisto, p. 014 266 1377, 050 365 8561, Kuokkalan perhekeskusverkosto
KSLAPE, kehittämiskoordinaattori Sari Paananen, p. 014 266 4870, 050 351 8621
KSLAPE, kehittämiskoordinaattori Petri Oinonen, p. 014 266 0568, 050 412 4028

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.