Keski-Suomen tulevan maakunnan ICT-valmisteluihin lähes 600 000 euron lisärahoitus ministeriöltä

 

Valtiovarainministeriö on myöntänyt Keski-Suomen tulevan maakunnan ICT-valmisteluihin 589 000 euron lisämäärärahan. Jo aiemmin valtiovarainministeriö oli myöntänyt ICT-kehittämiseen noin 175 000 euron määrärahan, jota on kohdennettu mm. ICT-kokonaisuuden nykytilakartoitukseen.

Saadulla lisärahoituksella käynnistetään nyt mm. maakunnan yhteisen tietohallinnon perustamiseen tähtäävä suunnittelutyö. Samalla tehdään yksityiskohtainen suunnitelma maakunnan teknisestä arkkitehtuurista sekä järjestelmäarkkitehtuurista.

– ICT-valmistelua tehdään osin valtakunnallisella tasolla, mutta kokonaisarkkitehtuurin laatiminen on maakunnan omaa työtä. Keski-Suomessa nähdään, että ICT-kokonaisuuden järkevä suunnittelu ja sitä kautta toimintaa aidosti tukeva toteutus on uudistuksen onnistumisen edellytys. Siten on hyvä, että paikallistasolla suunnittelu saadaan nyt riittävässä laajuudessa käyntiin, toteaa uudistuksen projektipäällikkö Pirjo Peräaho.

Aikataulu on tiukka, sillä suunnittelutyön jälkeen käynnistyy varsinaisten järjestelmien hankinta arkkitehtuurin viitoittamalla tavalla.

– Aikataulun tiukkuuden vuoksi teemme suunnittelussa priorisointia siitä, mitkä järjestelmät tulee hankkia jo ennen maakunnan aloitusta ja minkä kanssa pärjäämme vielä uudistuksen ensimmäisten vuosien ajan. Selvää on se, että edessä on vuosien urakka ja siten huolellinen suunnittelu on avainasemassa järkevän kokonaisuuden laatimiseksi, Peräaho tiivistää.

Myönnetty rahoitus tulee käyttää 31.5.2018 mennessä.

Lisätietoja: Keski-Suomi 2020 -projektin projektipäällikkö Pirjo Peräaho, p. 040 591 0760

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.