Maakuntahallituksessa keskustelua valinnanvapaudesta

Maakuntahallitus kävi pitkän keskustelun valinnanvapaudesta

Valinnanvapaus keskustelutti Keski-Suomen maakuntahallitusta 10.11. kokouksessa Jämsässä. Mitä valinnanvapaus tarkoittaa asiakkaiden ja palveluntuottajien näkökulmasta? Millainen palveluntuottajien valikoima Keski-Suomeen saadaan? Vastuuvalmistelija Mikael Palola kuvasi palvelujen järjestämisen toimintalogiikkaa, jonka avulla uusi maakunta pystyy säätelemään, millaisiksi vastaukset näihin kysymyksiin käytännössä muotoutuvat.

”Järjestäjän on mahdollista luoda sellaiset reunaehdot, joilla turvataan esimerkiksi päivystyksen henkilöstö”, kertoi Mikael Palola. ”Maakunnan on mahdollista rakentaa tuottajille asetettavien ehtojen avulla ’yhteispäivystys’ tuottajien kesken. Tällä ylläpidetään myös alan ammattilaisten kykyä toimia päivystyksessä. Samoin järjestäjä voi huolehtia pitkien, pysyvien hoitosuhteiden syntymisestä esimerkiksi siten, että palveluntuottajille maksetaan bonusta, kun asiakkaat pysyvät pitkäaikaisesti niiden listoilla.”

Järjestäjän rooli on uudenlainen haaste ammattilaisille, mutta myös mahdollisuus tuoda työskentelyyn aito asiakasnäkökulma. Maakuntahallituksessa toivottiin mm. vaikuttavuuden ja hoitoon pääsyn näkyvän kriteereissä, jotka sote-palveluiden tuottajien täytyy täyttää.

Valinnanvapauden myötä julkinen puoli valmistautuu uudenlaiseen toimintaympäristöön, kilpailuun. Valmistelu on jo aloitettu mm. muutostuen keinoin.

– Toimintatapojaan joutuu muuttamaan niin julkinen puoli kuin tuottajaksi ilmoittautuvat yksityisetkin. Yksityinen tulee tekemään julkista palvelua, jossa on tietyt velvoitteet, muistutti Kati Kallimo.

 

Asiakassuunnitelman avulla palvelut pelaavat yhteen

Maakuntahallituksen keskustelussa nousi esiin huoli siitä, että valinnanvapaus pirstaloi sote-asiakkaiden palvelut. Keski-Suomessa uudistuksen valmistelijat ovat kehittäneet ratkaisuksi asiakassuunnitelman uudenlaiseen hyödyntämiseen perustuvan käytännön. Asiakkaan palvelutarpeiden määrittely ja hänen käyttämänsä palvelut kootaan yhdeksi suunnitelmaksi, jonka avulla palvelut pelaavat yhteen, vaikka tuottajia olisi useita.

”Tämä on käytännön asiakaslähtöisyyttä”, iloitsee Mikael Palola. ” Malli on herättänyt kiinnostusta myös valtakunnallisella tasolla.”

 

Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen järjestäminen etenee

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Jyväskylän kaupungin yhteinen työryhmä valmistelee Keski-Suomelle yhteistä talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen ratkaisua. Neuvottelujen tavoitteena on talous- ja henkilöstöhallinnon inhouse-kumppanuusyhtiön valinta, osakkuus yhtiössä ja nykyisten toimintojen siirtäminen yhtiöön. Esiselvitysvaiheeseen on selvinnyt kaksi toimijaa, Kunnan Taitoa Oy ja Monetra Oy. Esiselvitykset valmistuvat vuoden 2017 loppuun mennessä. Ratkaisu on mahdollista ulottaa kattamaan uuden maakuntaorganisaation lisäksi Keski-Suomen kunnat, mikäli kunnat näin itse valitsevat.

 

Jyväskylän kaupungin kanssa solmittava yhteistyösopimus Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöstä hyväksyttiin esityslistan mukaisesti. Jyväskylän kaupungille korvataan uudistuksen valmisteluun osallistuvien henkilöiden palkkakustannuksia.

Lue, mitä Keski-Suomi 2020 -asioiden lisäksi kokouksessa päätettiin:

https://www.keskisuomi.fi/ajankohtaista/1614/maakuntahallituksessa_keskustelua_valinnanvapaudesta_maakuntaohjelma_2018-2021_etenee_valtuustoon

Lisätietoja:

Tapani Mattila

maakuntajohtaja

040 595 0011

tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

 

Pirjo Peräaho (Keski-Suomi 2020)

projektipäällikkö

040 591 0760

pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

 

Kati Kallimo (Keski-Suomi 2020)

014 266 3001

kati.kallimo[at]jkl.fi

 

Mikael Palola (Keski-Suomi 2020)

044 4598561

mikael.palola[at]saarikka.fi

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.