Sote- ja maakuntauudistuksen työyhteisöjen kuuntelemiskierros on käynnissä

– Työntekijöillä mahdollisuus antaa myös henkilökohtaista palautetta ilman nimitietoja

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen työyhteisöjen kuuntelemiskierros on käynnistynyt. Työyhteisöiltä halutaan kuulla ajatuksia valmistelun tämänhetkisestä tilanteesta sekä erityisesti kuulla niistä hyvistä käytännöistä, joista muut työyksiköt voisivat oppia ja joista halutaan pitää kiinni myös tulevassa maakunnassa. Kyselyn kautta kerätään myös lisätietoa siitä, mikä olisi eri työyhteisöille sopiva tapa osallistua maakunnan kehittämistyöhön.

Kyselyyn voi vastata marraskuun loppuun asti.

Esimiehille lähetetty linkki työyhteisön yhteistä keskustelua varten

Työyhteisön keskustelut toteutetaan hyödyntämällä niin sanottua REAL-alustaa. REAL on sähköinen työtila, jonne työyksiköt voivat kirjata huomioitaan uudistuksesta.

Kuluvana tiistaina (31.10.) jokaiselle työyhteisön esimiehelle on saapunut henkilöstöjohtaja Arja Aroheinän nimissä sähköposti, jossa kerrotaan keskustelualustan aukeamisesta. Viestin kautta jokainen esimies pääsee kirjautumaan keskusteluun omalla nimellään. Esimies arvioi, missä yhteydessä keskustelu olisi sopivinta käydä oman työyhteisönsä kanssa.

Työntekijöillä mahdollisuus antaa myös henkilökohtaista palautetta

Henkilöstöllä on halutessaan mahdollisuus myös vastata henkilökohtaiseen kyselyyn ilman nimitietoja. Ilman nimitietoja annettavalla palautteella halutaan mahdollistaa se, että kaikkien ajatukset saadaan valmistelijoiden tietoon ja myös kriittinen palaute voidaan nostaa ilmoille.

Kyselyyn voi vastata anonyymisti osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/1f87a732-39d5-4068-b438-79c3c83110dc?displayId=Fin1400105

Keskustelu osa työyhteisöjen muutostukea

Sote- ja maakuntauudistuksen tahti vaikuttaa jälleen kiihtyvän valinnanvapauslakiluonnoksen tultua julkiseksi. Samaan aikaan on tehty myös linjauksia maakuntauudistuksen täytäntöönpanosta. Kokonaisuudessaan uudistuksen lakipaketin tulisi olla eduskunnan käsittelyssä tulevana keväänä.

Nyt alkava henkilöstökeskustelu on osa tulevan maakunnan muutostukea, jolla halutaan virittää työyhteisöjä pohtimaan tulevaa uudistusta sekä esimerkiksi asiakaslähtöisiä palveluita. Jatkossa sähköinen palaute ei ole ainoa tapa kuulla työyhteisöjä, vaan jatkossa tullaan järjestämään yhä enemmän myös erilaisia keskustelutilaisuuksia niin esimiehille kuin koko työyhteisöillekin.

Lisätietoja: Keski-Suomi 2020 -projektin johtoryhmän jäsen, henkilöstöjohtaja Arja Aroheinä, p. 014 266 1552 sekä Jyväskylän kaupungin henkilöstöpäällikkö Sari Uotila, p. 014 266 1557

 

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.