Valtiovarainministeriö myönsi Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun 720 000 euron avustuksen

Valtiovarainministeriö on myöntänyt Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun 720 000 euron avustuksen. Avustus on tarkoitettu uudistuksen valmistelusta aiheutuviin kustannuksiin loppuvuoden ja alkutalven ajaksi.

Keski-Suomen liitto kohdentaa tuen valmistelijoiden palkkakustannuksiin ja valikoituihin palveluhankintoihin. Käytännössä maakunnan liitto jatkaa kuntien ja kuntayhtymien kanssa tehtyjä sopimuksia asiantuntijoiden työajan kohdentamisesta valmistelutyöhön. Pääosa asiantuntijoista työskentelee osa-aikaisesti, mutta lisärahoituksen turvin voidaan sopia myös entistä useammasta kokoaikaisesti työskentelevästä henkilöstä. Saatu rahoitus mahdollistaa noin 30 henkilön työskentelyn alkuvuoteen 2018 mennessä.

Valtiovarainministeriö jakoi kaikkiaan 14,5 milj. euroa maakuntien valmisteluun. Ministeriö on varautunut myöntämään lisärahoitusta vuonna 2018.

Lisätietoja: muutosjohtaja, maakuntajohtaja Tapani Mattila, 040 595 0011 ja projektipäällikkö Pirjo Peräaho, 040 591 0760

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.