Keski-Suomen lapsiperheiden parissa työskentelevät toimijat kehittävät monitoimijaista arviointia – tavoitteena lapsen ja vanhempien vahvempi osallisuus arviointityöskentelyssä

Kohti monitoimijaista arviointia – yhteiskehittämispäivä kokoaa keskiviikkona 11.10. keskisuomalaisia lapsiperheiden parissa työskenteleviä Jyväskylään. Monitoimijaisella arvioinnilla tarkoitetaan lapsen ja vanhempien sekä eri ammattilaisten yhteistä työvälinettä sellaisissa tilanteissa, joissa lapsen ja perheen tilanteen ymmärtäminen sekä tarpeisiin vastaaminen edellyttävät lapsen ja hänen läheistensä lisäksi useampien eri ammattilaisten osallistumista arviointityöskentelyyn.

Päivän aikana pohditaan muun muassa, miten monitoimijaisella arvioinnilla voidaan varmistaa asiakkaiden avunsaanti sekä samalla vahvistaa lapsen ja perheen omaa osallisuutta ja toimijuutta niin, että asiakas on aktiivinen toimija ammattilaisen rinnalla eikä pelkästään arvioinnin ja avunsaannin kohde.

Päivän aikana esitellään Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman työpajaprosessissa rakennettua monitoimijaisen arvioinnin mallinnusta sekä pohditaan arviointia myös lasten ja nuorten näkökulmasta. Aiheesta kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja muun muassa kokemusasiantuntijoilta, THL:lta ja STM:stä.

Yhteiskehittämispäivän järjestelyistä vastaa Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (KOSKE), Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä Keski-Suomen lasten ja perheiden parhaaksi, KSLAPE -hanke.

Kohti monitoimijaista arviointia -yhteiskehittämispäivä järjestetään Jyväskylässä, kaupunginkirjaston Minnansalissa klo 9–16. Tilaisuutta voi seurata myös webcastingin välityksellä.
http://koskeverkko.fi/tapahtuma/kohti-monitoimijaista-arviointia-hteiskehittamispaiva/

Lisätiedot:
kiertävä lastensuojelun erityissosiaalityöntekijä Tanja Hänninen, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, tanja.hanninen@koske.fi, p. 044 265 1064

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.