Lapset ja perhe erotilanteessa -koulutuspäivästä eväitä ammattilaisten lisäksi erotilanteessa oleville keskisuomalaisille perheille tai heidän läheisilleen

Lapset ja perheet erotilanteessa -koulutuspäivä 24.10. Jyväskylässä, antaa eväitä ja työkaluja Keski-Suomen lapsia ja perheitä kohtaaville ammattilaisille, mutta myös erotilanteessa oleville perheille tai heidän läheisilleen.
– Tavoitteena on, että eroauttaminen vastaa entistä paremmin erotilanteen kohtaavien perheiden ja lasten tarpeisiin. Sovinnollinen ero ja yhteistyövanhemmuuden edistäminen sekä lapsen näkökulman huomioiminen ovat tärkeitä painopisteitä eroauttamisessa, selvittää toiminnanjohtaja Eija Paloheimo Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:stä.

Tutkimustietoa vuoroasumisen merkityksestä lapselle Ruotsista

Koulutuspäivän puheenvuorojen punaisena lankana kulkee lapsen hyvinvointi. Päivän kouluttajat ovat Keski-Suomessa eroauttamisen parissa työskenteleviä ammattilaisia. Pääpuheenvuorot pitävät Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Sirpa Salo ja vierailevana luennoitsijana perhetutkija, sosiologisen väestötieteen tohtori Jani Turunen Tukholman yliopistosta. Salon puheenvuoro keskittyy siihen, miten lasta voi suojella parisuhdeongelmien keskellä ja Turunen valottaa ruotsalaisten tutkimustuloksien kautta sitä, mitä merkitystä vuoroasumisella on lapsen hyvinvoinnille.

Vuoroasuminen on teemana ajankohtainen – lapsenhuoltolakia ollaan parhaillaan uudistamassa ja siinä huomioidaan paremmin vuoroasuminen vanhempien luona.

Eroasiat lisääntyvästi läsnä perheiden ja ammattilaisten kohtaamisessa

Perheiden eroasiat eri vaiheissaan ovat lisääntyvästi läsnä lasten, heidän perheidensä ja ammattilaisten kohtaamisissa. Vuoden 2016 tilastojen mukaan Suomessa noin 39 prosenttia avioliitoista päättyy eroon.
– Erotilanteisiin liittyy aina inhimillistä kärsimystä. Pitkittyessään ristiriitatilanteet vaarantavat lapsen hyvinvointia, kasvua ja kehitystä, palvelupäällikkö Virhe Hongisto Jyväskylän kaupungin psykososiaalisista palveluista kuvaa.

Koulutuksen järjestelyistä vastaa Keski-Suomessa eroauttamisen parissa työskentelevien tahojen verkosto: Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry, Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus, Jyväskylän kaupunki ja Äänekosken kaupunki sekä Keski-Suomen lasten ja perheiden parhaaksi -hanke.

Eroauttamisen kehittäminen on myös Lapsi ja perhepalveluiden muutosohjelman LAPEn sekä Keski-Suomen lasten ja perheiden parhaaksi -hankkeen painopisteitä.

Lapset ja perhe erotilanteessa -koulutus 24.10. – ilmoittautuminen 10.10. mennessä

Lapset ja perhe erotilanteessa -koulutus on tiistaina 24.10. klo 8.30–16 Kuokkalan kirkossa, osoitteessa Syöttäjänkatu 4, 40520 Jyväskylä.

• Parisuhdeongelmat ja lasten hyvinvointi. Tutkimustietoa lasta suojaavista ja vaikeuksille altistavista vuorovaikutustekijöistä. Sirpa Salo, Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja, Jyväskylän seurakunta
• Perheneuvolan lasten eroryhmä, Laura Yli-Kivistö, psykologi, Jyväskylän perheneuvola
• Miten lapsi tulee näkyväksi erotilanteessa, kun vanhempien välillä on ollut väkivaltaa? Pia Suutari & Ulla Norontaus, ohjaajat, lähisuhdeväkivaltatyö, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry
• Vuoroasuminen ja lasten hyvinvointi. Tutkimustuloksia vuoroasumisesta Ruotsista. Jani Turunen, perhetutkija, sosiologisen väestötieteen tohtori; Tukholman yliopisto
• Erotilanteen palveluilla kohti sovinnollisuutta – Eroauttaminen Keski-Suomen maakunnassa, Sari Paananen, Keski-Suomen lasten ja perheiden parhaaksi -hankkeen kehittämiskoordinaattori
• Päivän puheenjohtajana toimii toiminnanjohtaja Eija Paloheimo, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry

Koulutus on maksuton.

Ilmoittautuminen 10.10.2017 mennessä tämän linkin kautta tai p. 014 266 3590

Koulutuksen ohjelma löytyy tästä linkistä.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Eija Palonheimo, p. 010 423 7501, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry
johtaja Sirpa Salo, p. 040 182 5770, Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus
palvelupäällikkö Virve Hongisto, p. 050 3658561, Jyväskylän kaupungin psykososiaaliset palvelut
psykologi Mika Lappalainen, p. 020 632 2165, Äänekosken kaupungin perheneuvola
kehittämiskoordinaattori Sari Paananen p. 050 3518621, Keski-Suomen lasten ja perheiden parhaaksi -hanke

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.