Pihlajalinna hyväksyttiin kolmanneksi palveluntuottajaksi Jyväskylän valinnanvapauskokeiluun

Pihlajalinna Terveys Oy aloittaa palveluntuottajana Jyväskylän kaupungin avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen valinnanvapauskokeilussa marraskuun alussa. Pihlajalinna tarjoaa valinnanvapauskokeiluun sisältyviä avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen palveluja Jyväskylän keskustassa osoitteessa Cygnaeuksenkatu 8. Valinnanvapauden palvelupakettiin kuuluvat myös yleislääkäri- ja sairaanhoitajavastaanottoihin liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

Pihlajalinna Terveys Oy jätti tuottajahakemuksen Jyväskylän kaupungille tällä viikolla. Toimialajohtajan päätöksellä hakemuksen todettiin täyttävän kaikki valinnanvapauskokeilun palveluntuottajille asetetut ehdot. Pihlajalinna voi ottaa vastaan valinnanvapausasiakkaita 1.11.2017 alkaen.

Palveluntuottajahaku on jatkuva eli yritykset voivat hakeutua mukaan kokeilukauden ajan vuoden 2018 loppuun saakka.

Pihlajalinnan voi valita lokakuussa, palvelu alkaa marraskuussa

Jyväskylän valinnanvapauskokeilussa ovat mukana keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon terveysasemien alueiden asukkaat. He voivat valita, vaihtavatko nykyisiltä terveysasemiltaan yksityisen palveluntuottajan asiakkaiksi. Asiakkaat voivat valita Pihlajalinna Terveys Oy:n palveluntuottajakseen jo lokakuun aikana. Palvelu uuden tuottajan asiakkaana alkaa seitsemän vuorokauden kuluttua valinnan tekemisestä, kuitenkin aikaisintaan 1. marraskuuta 2017.

Asukkaat voivat tehdä valinnan osoitteessa www.palse.fi/jyvaskyla, ottamalla yhteyttä terveysasemalle tai soittamalla numeroon 014 266 0133. Numerosta saa myös neuvontaa Jyväskylän valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista. Palse.fi-verkkopalvelussa on nähtävänä ja vertailtavissa kaikkien valinnanvapauskokeiluun hyväksyttyjen tuottajien tiedot. Asiakas sitoutuu palveluntuottajaan kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan, jonka jälkeen hän voi ilman eri ilmoitusta jatkaa valitulla palveluntuottajalla. Uusi valinta pitää tehdä, jos asiakas haluaa vaihtaa palveluntuottajaa tai palata takaisin kunnallisen terveysaseman asiakkaaksi.

Valinnanvapauskokeilu kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnalliseen Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeeseen.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen, p. 050 590 1525, riitta.pylvanen(at)jkl.fi
Jyväskylän kaupungin toimialajohtaja ja maakunnan palvelutuotannon suunnitteluvastaava Kati Kallimo, p. 014 266 3001, kati.kallimo(at)jkl.fi
Jyväskylän valinnanvapauskokeilun verkkosivut

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.