Pihlajalinna jätti hakemuksen Jyväskylän valinnanvapauskokeilun tuottajaksi

Pihlajalinna Terveys Oy on jättänyt tänään palveluntuottajahakemuksen Jyväskylässä toteutettavaan avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen valinnanvapauskokeiluun. Hakemus käsitellään Jyväskylän kaupungin perusturvapalveluissa 22. syyskuuta mennessä.

– Hakemuksen käsittelyn aikana varmistamme, että yritys täyttää kaikki palveluntuottajille asetetut ehdot. Pihlajalinna alkaa tuottaa valinnanvapauspalvelua asiakkaille 1.11.2017 alkaen, kertoo Jyväskylän valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen.

Valinnanvapauskokeilussa Pihlajalinnan tarjoama palvelukokonaisuus kattaisi kokeilun ehtojen mukaisesti asiakkaan avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Valintaan sisältyvät myös vastaanottopalveluun liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

Valinnanvapauskokeilua toteutetaan kolmen terveysaseman alueella

Helmikuussa käynnistyneessä valinnanvapauskokeilussa ovat mukana keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon terveysasemien alueella asuvat jyväskyläläiset. He voivat valita, vaihtavatko nykyisiltä terveysasemiltaan yksityisen palveluntuottajan asiakkaiksi. Asukkaat voivat tehdä valinnan osoitteessa www.palse.fi/jyvaskyla tai ottamalla yhteyttä terveysasemalle tai soittamalla numeroon 014 266 0133. Numerosta saa myös neuvontaa Jyväskylän valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista.

Jos asiakas valitsee palveluntuottajakseen Pihlajalinnan, palvelu uuden tuottajan asiakkaana alkaa seitsemän vuorokauden kuluttua valinnan tekemisestä ja Pihlajalinnan toiminnan käynnistymisestä. Palse.fi-verkkopalvelussa on nähtävänä ja vertailtavissa kaikkien valinnanvapauskokeiluun hyväksyttyjen tuottajien tiedot.

Asiakas sitoutuu palveluntuottajaan kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan, jonka jälkeen hän voi ilman eri ilmoitusta jatkaa valitulla palveluntuottajalla. Uusi valinta pitää tehdä, jos asiakas haluaa vaihtaa palveluntuottajaa tai palata takaisin kunnallisen terveysaseman asiakkaaksi.

Jyväskylän kokeilussa on tällä hetkellä mukana kaksi palveluntuottajaa, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy ja Medics24. Palveluntuottajahaku on jatkuva eli yritykset voivat hakeutua mukaan kokeilukauden ajan vuoden 2018 loppuun saakka. Tähän mennessä vaihto-oikeuttaan on käyttänyt noin 2500 asiakasta.

Valinnanvapauskokeilu liittyy sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnalliseen Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeeseen.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen, p. 050 590 1525, etunimi.sukunimi@jkl.fi
Pihlajalinna Terveys Oy:n aluejohtaja Sanna Poikonen, p. 0400 902 500, etunimi.sukunimi@pihlajalinna.fi
Jyväskylän valinnanvapauskokeilun verkkosivut
Valinnanvapauskokeilun sääntökirja

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.