Maakuntahallinnon valmistelutoimielimestä sopuratkaisu lähellä – työ käynnistyy elokuun alussa

Keski-Suomen maakuntaan 1.1.2019 siirtyvät organisaatiot, alueen kunnat sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueet ovat tänään neuvotelleet maakunnan väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanosta ja henkilövalinnoista. Sopuun tarvittava Keuruun kaupunginhallituksen vahvistus saadaan 12.6.2017. Muut organisaatiot ilmaisivat myönteisen kannan neuvottelussa. Keskustelussa sovittiin, että väliaikainen valmistelutoimielin ja kuntajohtajakokous käyvät vuoropuhelua keskeisistä toimielimessä valmisteltavista asioista joka toinen kuukausi.

Maakunnan väliaikainen valmistelutoimielin vastaa maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes maakuntavaltuusto keväällä 2018 on valittu ja maakuntavaltuuston asettama maakuntahallitus on aloittanut toimintansa. Keski-Suomen väliaikaisessa valmistelutoimielimessä on 13 jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Kunnista sekä perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon yhteistoiminta-alueista on kuusi jäsentä, sairaanhoitopiiristä ja sen vastaamasta erityishuoltopiiristä kolme jäsentä, maakunnan liitosta yksi jäsen, pelastuslaitoksesta yksi jäsen, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta yksi jäsen ja työ- ja elinkeinotoimistosta yksi jäsen. Jäsenet ja varajäsenet ovat organisaatioidensa viranhaltijoita.

Väliaikainen valmistelutoimielin Keski-Suomessa

Varsinainen jäsen Organisaatio Varajäsen Organisaatio
Johtaja Mikael Palola SoTe kuntayhtymä Saarikka Perusturvajohtaja
Anu Pihl
Toivakan kunta
Sosiaali- ja terveys­johtaja Tuula Liehu Jämsän kaupunki Johtajaylilääkäri
Vesa Kataja
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Perusturvajohtaja
Kati Kallimo
Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus Jyte Vammaispalvelu­päällikkö
Armi Lehtinen
Jämsän kaupunki
Johtaja
Päivi Ylä-Kolu
Seututerveyskeskus Hallintoylihoitaja
Heljä Lundgrén-Laine
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Johtaja
Juha Kinnunen
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Perusturvajohtaja
Raija Kolehmainen
Äänekosken kaupunki
Ylijohtaja
Pasi Patrikainen
Keski-Suomen ELY-keskus Vastuualueen johtaja
Kari Lehtinen
Keski-Suomen ELY-keskus
Johtaja
Tuula Säynätmäki
Keski-Suomen TE-toimisto Kehittämispäällikkö
Pirjo Raittila-Parkkinen
Keski-Suomen TE-toimisto
Maakuntajohtaja
Tapani Mattila
Keski-Suomen liitto Aluekehitysjohtaja
Pekka Hokkanen
Keski-Suomen liitto
Pelastusjohtaja
Simo Tarvainen
Keski-Suomen pelastuslaitos Pelastuspäällikkö
Risto Helminen
Keski-Suomen pelastuslaitos
Henkilöstöjohtaja
Arja Aroheinä
Jyväskylän kaupunki Henkilöstöjohtaja
Eeva Aarnio
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Talousjohtaja
Aija Suntioinen
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Talousjohtaja
Tero Mäkelä
Keuruun kaupunki
Tietohallintojohtaja
Minna Rehn
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Perusturvan toimialajohtaja
Marja Laurila
Viitasaaren kaupunki
Lakimies
Tuomo Ratinen
Jyväskylän kaupunki Kunnanjohtaja
Pirkko-Liisa Vesterinen
Toivakan kunta

Muutosjohtaja, maakuntajohtaja Tapani Mattila kertoo:
– Tarkoituksenamme on aloittaa toimielimen työ elokuun alussa, vaikka voimaanpanolain käsittely siirtyneekin syys-lokakuulle. Valtionvarainministeriöltä saadun ennakkotiedon mukaan Keski-Suomi saa 536 000 euroa väliaikaisen valmistelutoimielimen kustannuksiin. Lisäksi valtion lisätalousarviosta saadaan jokin verran lisää rahoitusta 1.7. alkaen. Näillä pystymme korvaamaan kuntien ja sote-yhteistoiminta-alueiden jäsenten, varajäsenten ja projektitoimiston työhön osallistuvien henkilöiden osa-aikaisen työpanoksen. Muutama henkilö pystytään varojen puitteissa resursoimaan myös kokoaikaisesti. Budjetti tarkentuu koko ajan, kun saamme sovittua jokaisen henkilön kanssa erikseen työajan kohdentamisesta. Henkilöiden taustaorganisaatioiden kanssa tullaan tekemään sopimus työajan käytöstä ja kustannusten korvaamisesta kesäkuun aikana.

Keski-Suomen liitto on voimaanpanolain luonnoksen perusteella johtanut sopimusneuvotteluja. Keski-Suomen maakuntahallitus asettaa 16.6.2017 väliaikaisen valmistelutoimielimen tässä neuvottelussa sovitun mukaisesti. Kokoukseen mennessä saadaan tieto myös Keuruun kaupunginhallituksen ratkaisusta. Maakuntahallituksen päätös on ehdollinen ja edellyttää, että eduskunta hyväksyy voimaanpanolain. Keski-Suomen liitto ilmoittaa toimielimen asettamisesta valtiovarainministeriölle.

Neuvottelu esitys

Lisätietoa antavat:
muutosjohtaja, maakuntajohtaja Tapani Mattila
040 595 0011

projektipäällikkö Pirjo Peräaho
040 591 0760

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.