Keski-Suomen sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmä jatkoi palvelustrategian valmistelua

Keski-Suomen sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmä keskusteli 18.5. kokouksessaan muun muassa palveluiden saatavuudelle ja saavutettavuudelle määriteltävistä tavoitteista, esimerkiksi, missä ajassa asiakkaan tulee päästä palveluohjaajan tai sosiaalityöntekijän vastaanotolle. Lähtökohtana määrittelylle on asiakkaiden yhdenvertaisuus, yksilölliset tarpeet sekä alueiden erilaiset olosuhteet.

Ryhmässä todettiin, että nykyisessä järjestelmässä esimerkiksi perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon rajapinta on selkeä. Jatkossa sote-palvelujen tuottajia voi olla useita, joten tarvitaan selkeät pelisäännöt, yhtenäiset hoitolinjaukset sekä eri toimijoiden roolien määrittelyä, jotta asiakkaiden palvelukokonaisuuksista ja palvelupoluista saadaan mahdollisimman yhtenäisiä, sujuvia ja kokonaisvaltaisia.

Sote-järjestämisen asiantuntijaryhmän tehtävänä on valmistella ehdotus myöhempään poliittiseen päätöksentekoon Keski-Suomen maakunnan sote-palveluiden järjestämistä ohjaavista strategisista linjauksista, palvelulupauksista sekä palvelukuvauksista eli siitä, millaisia palveluja maakunnassa tarjotaan. Lisäksi ryhmä valmistelee ehdotuksen järjestämisorganisaatiosta ja sen vaatimista resursseista. Asiantuntijaryhmä työskentelee 1.7.2017 saakka.

Sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmän seuraava työpaja on 1.6.2017.

Asiantuntijatyöryhmän kokoonpano ja muistiot löytyvät osoitteesta:
www.ks2019.fi/tyoryhmat-ja-muistiot/asiantuntijatyoryhmat/jarjestaminen/

Lisätietoja:
Sote-palveluiden järjestämistä pohtivan asiantuntijatyöryhmän puheenjohtaja Mikael Palola (liikelaitos Saarikan johtaja), p. 014 459 8208

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.