Jyväskylän valinnanvapauskokeiluun uusi tuottajahakemus

Medics24 on jättänyt palveluntuottajahakemuksen Jyväskylässä toteutettavaan avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen valinnanvapauskokeiluun. Hakemus käsitellään Jyväskylän kaupungin perusturvapalveluissa 12. toukokuuta mennessä. Jyväskyläläinen Medics24 tarjoaa online-lääkäripalveluja, mutta yritys avaa valinnanvapauskokeilua varten myös terveysasematoimipisteen keskusta-alueella. Verkossa tarjottavat lääkäripalvelut edustavat digitaalisuutta, joka on yksi valtakunnallisen valinnanvapauskokeilun tavoitteista.

– Jos yritys täyttää kaikki asetetut ehdot ja hakemus hyväksytään, Medics24 voi avata palvelunsa asiakkaille kesäkuun alkupuolella. Aikaa vaaditaan, jotta ehditään teknisesti saada kaupungin potilastietojärjestelmä käyttöön kaupungin ulkopuolisessa yrityksessä, kertoo valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen.

Medics24:n tuottama palvelukokonaisuus kattaa kokeilun ehtojen mukaisesti asiakkaan avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Valintaan sisältyvät myös vastaanottopalveluun liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

Valinnanvapauskokeilua toteutetaan kolmen terveysaseman alueella

Helmikuussa käynnistyneessä valinnanvapauskokeilussa ovat mukana keskustan, Kuokkalan ja Huhtasuon terveysasemien alueella asuvat jyväskyläläiset. He voivat valita, vaihtavatko nykyisiltä terveysasemiltaan yksityisen palveluntuottajan asiakkaiksi. Asukkaat voivat tehdä valinnan osoitteessa www.palse.fi/jyvaskyla tai ottamalla yhteyttä terveysasemalle tai soittamalla numeroon 014 266 0133. Numerosta saa myös neuvontaa Jyväskylän valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista.

Jos asiakas valitsee palveluntuottajakseen Medics24:n, palvelu uuden tuottajan asiakkaana alkaa seitsemän vuorokauden kuluttua valinnan tekemisestä ja Medics24:n toiminnan käynnistymisestä. Palse.fi-verkkopalvelussa on nähtävänä ja vertailtavissa kaikkien valinnanvapauskokeiluun hyväksyttyjen tuottajien tiedot.

Asiakas sitoutuu palveluntuottajaan kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan, jonka jälkeen hän voi ilman eri ilmoitusta jatkaa valitulla palveluntuottajalla. Uusi valinta pitää tehdä, jos asiakas haluaa vaihtaa palveluntuottajaa tai palata takaisin kunnallisen terveysaseman asiakkaaksi.

Jyväskylän kokeilussa on tällä hetkellä mukana yksi palveluntuottaja, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy. Palveluntuottajahaku on jatkuva eli yritykset voivat hakeutua mukaan kokeilukauden ajan vuoden 2018 loppuun saakka. Tähän mennessä vaihto-oikeuttaan on käyttänyt noin 1500 asiakasta.

Valinnanvapauskokeilu liittyy sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnalliseen Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeeseen.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen, p. 050 590 1525, riitta.pylvanen(at)jkl.fi
Medics24:n toimitusjohtaja Tero Nyman, p. 050 585 2866, tero.nyman(at)medics24.fi
Jyväskylän valinnanvapauskokeilun verkkosivut
Valinnanvapauskokeilun sääntökirja

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.