Keski-Suomen sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmä keskusteli erikoissairaanhoidon palveluiden sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelupaketeista

Keski-Suomen sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmä kävi 4.5. työpajassaan alustavaa keskustelua erikoissairaanhoidon palvelupaketista: Mitkä erikoissairaanhoidon palvelut tulisi jatkossa siirtää sote-keskusten tuotettavaksi, mitkä erikoissairaanhoidon palvelut järjestäjän tulisi velvoittaa maakunnan liikelaitosta viemään sote-keskuksiin ja mitkä palvelut maakunnan liikelaitoksen tulisi tuottaa omissa toimipaikoissaan.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelupaketin osalta asiantuntijaryhmä päätyi näkemykseen, että päävastuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä olisi järkevää säilyä kunnalla. Maakunnan tehtävänä on tukea kuntia työssään sekä luotava sitä varten rakenteet.
– Keskustelussa nousi esiin, että kunnissa on hyviä käytäntöjä ja niitä halutaan levittää koko maakunnan alueelle, työryhmän puheenjohtaja Mikael Palola kertoo.

Sote-järjestämisen asiantuntijaryhmän tehtävänä on valmistella ehdotus myöhempään poliittiseen päätöksentekoon Keski-Suomen maakunnan sote-palveluiden järjestämistä ohjaavista strategisista linjauksista, palvelulupauksista sekä palvelukuvauksista eli siitä, millaisia palveluja maakunnassa tarjotaan. Lisäksi ryhmä valmistelee ehdotuksen järjestämisorganisaatiosta ja sen vaatimista resursseista. Asiantuntijaryhmä työskentelee 1.7.2017 saakka.

Sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmän seuraava työpaja on 18.5.2017. Asiantuntijatyöryhmän kokoonpano ja muistiot löytyvät osoitteesta:

www.ks2019.fi/tyoryhmat-ja-muistiot/asiantuntijatyoryhmat/jarjestaminen/

Lisätietoja:

Sote-palveluiden järjestämistä pohtivan asiantuntijatyöryhmän puheenjohtaja Mikael Palola (liikelaitos Saarikan johtaja), p. 014 459 8208

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.