Keski-Suomen sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmässä keskusteltiin lääkinnällisestä kuntoutuksesta

Keski-Suomen sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmä keskusteli 6.4. työpajassaan muun muassa lääkinnällisen kuntoutuksen palvelustrategia- ja palvelukuvausluonnoksesta.

Keskustelua herätti muun muassa se, miten kuntoutusta voidaan vahvistaa niin, että se tukee mahdollisimman hyvin kansalaisen terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämistä. Samalla kansalaisia on tuettava eri keinoin huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan.
– Ryhmässä kannetaan huolta myös palveluiden roolittamisesta, esimerkiksi kuka tekee kuntoutustarpeen arvioinnin tai missä tehdään päätös palvelun myöntämisestä. Tavoite on, että asiakkaat saavat palvelua kokonaisvaltaisesti ja oikea-aikaisesti riippumatta siitä, kuka palvelun tuottaa, asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Mikael Palola selvittää.

Sote-järjestämisen asiantuntijaryhmän tehtävänä on valmistella ehdotus myöhempään poliittiseen päätöksentekoon Keski-Suomen maakunnan sote-palveluiden järjestämistä ohjaavista strategisista linjauksista, palvelulupauksista sekä palvelukuvauksista eli siitä, millaisia palveluja maakunnassa tarjotaan. Lisäksi ryhmä valmistelee ehdotuksen järjestämisorganisaatiosta ja sen vaatimista resursseista. Asiantuntijaryhmä työskentelee 1.7.2017 saakka.

Sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmän seuraava työpaja on 21.4.2017. Asiantuntijatyöryhmän kokoonpano ja muistiot löytyvät osoitteesta:
www.ks2019.fi/tyoryhmat-ja-muistiot/asiantuntijatyoryhmat/jarjestaminen/

Lisätietoja:
Sote-palveluiden järjestämistä pohtivan asiantuntijatyöryhmän puheenjohtaja Mikael Palola (liikelaitos Saarikan johtaja), p. 014 459 8208

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.