Keski-Suomi: Sote- ja maakuntauudistuksessa odotellaan jo valtakunnan tason päätöksiä

– Keski-Suomen vahvuus on hyvä yhteistyöhenki, ja se on tuottanut tulosta. Meillä valmistelevien työryhmien työ alkaa olla siinä pisteessä, että tarvitaan valtakunnan tason päätöksiä, jotta päästään ottamaan lisää askelia eteenpäin, viestitti Keski-Suomen maakuntajohtaja, muutosjohtaja Tapani Mattila tänään torstaina 16.3. Äänekoskella uudistusta valmisteleville ministeriöille.
Sote- ja maakuntauudistuksen muutosjohtajat Sinikka Salo ja Pauli Harju sekä ministeriöiden edustajat olivat Äänekoskella kertomassa ajankohtaisia kuulumisia valmistelusta sekä kuulivat keskisuomalaisten kysymyksiä ja huolia.
Äänekosken kaupungintalon sali oli ääriään myöten täynnä, paikalla oli n. 250 osallistujaa eri puolilta maakuntaa. Päivän aikana tehtiin innostunutta työtä myös työpajoissa.

Punaisena lankana asiakkaiden tarpeet

Sote- ja maakuntauudistuksen yhdistäminen on ollut Keski-Suomen vahvuus. Myös vahvoista yhteistyön perinteistä on ollut apua.
– Osassa työryhmiä on tehty niin hyvää työtä, että uudistuksen ulkopuolelle jäävissä organisaatioissa on oltu suorastaan kateellisia. Hyvään suuntaan pitää mennä vieläkin voimakkaammin, ja ylittää rohkeasti sektorirajoja, toteaa Mattila.

Uudistuksen valmistelun punaisena lankana on toiminut asiakaslähtöisyys. Uuden maakunnan prosesseja on mietitty asiakkaan tarpeista käsin. Maakunnan palveluiden luominen käynnistyy tämän työn pohjalta. Työtä tekemään perustetaan väliaikaishallinto, joka aloittaa eduskunnan hyväksyttyä uudistuksen lakipaketin.

Esitykset: muutosjohtajat Pauli Harju ja Sinikka Salo

Lisätietoja:
maakuntajohtaja, muutosjohtaja Tapani Mattila
040 595 0011
tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

 

Katso myös videokooste päivästä:

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.