Keski-Suomen sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmä jatkoi palvelupakettien valmistelua

Keski-Suomen sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmä keskusteli torstain 9.3. kokouksessaan muun muassa siitä, mitä asioita on tarpeen huomioida maakunnan palveluiden tuotantoa koskevissa linjauksissa sekä jatkoi palvelupakettien valmistelua.

Asiantuntijaryhmä pohti osaltaan, millä perusteilla maakunnassa tulisi linjata se, mitä palveluja tuotetaan maakunnan liikelaitoksessa, mitkä palvelut sisältyvät tulevaisuudessa suoran valinnan piiriin, mitkä palvelut tuotetaan asiakassetelillä ja kuka ja mitä palveluja voi hankkia henkilökohtaisella budjetilla. Maakuntavaltuusto tulee päättämään linjauksista 2018.

Asiantuntijaryhmä keskusteli myös palvelupakettien valmistelun tilanteesta ja pohti kenen näkökulmasta palvelupaketteja laaditaan – järjestäjän, tuottaja vai asiakkaan. Asiantuntijaryhmä evästi ja muistutti palvelupaketteja valmistelevia työryhmiä pitämään asiakasnäkökulman keskiössä.
– Totesimme asiantuntijaryhmässä, että palvelujen ja sisältöjen kuvaaminen on haastavaa, kun tähän mennessä järjestämistä ja tuottamista ei ole tarvinnut näin selkeästi eriyttää.  Nyt suunnittelemme palveluita riippumatta siitä, kuka palvelua tuottaa. Uskon kuitenkin, että saamme palvelukuvaukset valmiiksi kevääseen mennessä, asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Mikael Palola vakuuttaa.

Sote-järjestämisen asiantuntijaryhmän tehtävänä on muun muassa valmistella ehdotus myöhempään poliittiseen päätöksentekoon Keski-Suomen maakunnan sote-palveluiden järjestämistä ohjaavista strategisista linjauksista, palvelulupauksista sekä palvelukuvauksista eli siitä, millaisia palveluja maakunnassa tarjotaan. Lisäksi ryhmä valmistelee ehdotuksen järjestämisorganisaatiosta ja sen vaatimista resursseista. Asiantuntijaryhmä työskentelee 1.7.2017 saakka.

Lisätietoja:
Sote-palveluiden järjestämistä pohtivan asiantuntijatyöryhmän puheenjohtaja Mikael Palola (liikelaitos Saarikan johtaja), p. 014 459 8208

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.