Avoterveydenhuollon tuleva palvelurakenne herätti keskustelua valinnanvapauden asiantuntijatyöryhmässä

Sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapaus vie julkisen, nyt kuntien vastaaman palveluntuotannon kilpailemaan yksityisten toimijoiden kanssa. Keski-Suomessa valinnanvapauden asiantuntijatyöryhmä perehtyi kokouksessaan 9.3. yhtiöittämisselvitysten väliraportteihin. Markkinoiden ja asiakaskäyttäytymisen analysointi herätti työryhmän keskustelemaan, missä palveluissa julkisen palveluntuottajan on olennaista toimia vuoden 2019 kilpailutilanteessa. Työryhmä pohti myös kokouksessa esitettyjen väliraporttien kustannuslaskelmien vertailtavuutta yksityisen ja julkisen toimijan välillä sekä Keski-Suomen kuntien ja Jyväskylän kaupungin alueiden välillä. Tuleva palvelujen suuntaaminen oikeille asiakasryhmille koettiin haasteelliseksi suunniteltavaksi, mutta myös palvelujen kehittämisen kannalta välttämättömäksi.

Keski-Suomen valinnanvapauden ja asiakassetelin piiriin kuuluvien sosiaali- ja terveyspalveluiden asiantuntijatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 15.3. määrittelemään Keski-Suomessa käytteenotettavan sosiaali- ja terveysasemien palvelumallin, joka on jatkossa käytössä sekä yksityisillä että julkisilla asemilla. Työryhmä voi myös ottaa kantaa tulevan maakunnallisen liikelaitoksen valmiuteen tuottaa valinnanvapauden, henkilökohtaisen budjetoinnin ja asiakassetelin piiriin kuuluvia palveluja.

Lisätietoja:
Asiantuntijatyöryhmän puheenjohtaja, perusturvan toimialajohtaja Kati Kallimo, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 3001
Linkki asiantuntijatyöryhmän sivulle

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.