Valinnanvapauskokeilu käynnistyi ma 20.2. Jyväskylässä, tähän mennessä 174 jyväskyläläistä on vaihtanut palveluntuottajaansa

Avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen valinnanvapauskokeilu käynnistyi asukkaiden osalta tänään Jyväskylässä. Kokeilussa ovat mukana Huhtasuon, Keskustan ja Kuokkalan terveysasemien alueen asukkaat. Kello 16.00 mennessä vaihdon oli tehnyt 174 kokeilualueen asiakasta.

– Valinnantekijöistä vain 15 teki valinnan terveysasemilla ja loput tänään avatussa portaalissa. Portaalin kautta valinnan tehneiden määrä on mukavan suuri, valinnat eivät painottuneet terveysasemille ja siten ruuhkauttaneet siellä toimintaa, kertoo valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen.

Järjestelmästä ei ole vielä saatu ajettua tietoa siitä, minkä terveysaseman asiakkaat olivat kiinnostuneimpia vaihdosta. Raportointia pyritään tekemään viikon aikana ja loppuviikosta tarkennetaan ensimmäisen viikon tietoja kaupungin verkkosivuille.

Verkkopalvelu avattiin aamulla

Valinnanvapauskokeilua varten hankittu järjestelmä aukesi maanantai-aamuna kello 8, jonka jälkeen asukkaat saivat halutessaan vaihtaa palveluntuottajaansa. Vaihtoja tehtiin järjestelmässä tasaisesti koko päivän ajan. Asiakkaat siirtyvät kokeiluun hakeutuneen Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n asiakkaaksi 1.3.2017 alkaen.

Valinnan voi kokeilun aikana eli vuoden 2018 loppuun asti tehdä osoitteessa www.palse.fi/jyvaskyla. Sivuilla opastetaan vaiheittain, miten vaihto tehdään. Valinnan voi tehdä myös soittamalla valinnanvapauskokeilun neuvontanumeroon 014 266 0133 tai asioimalla terveysasemallaan tai uudella palveluntuottajalla.

Lisätietoa kokeilusta:
Kuntalaiset voivat kysyä puhelinnumerosta 014 266 0133 valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista. Numeroon voi soittaa maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 9-16. Numerossa kokeiluun perehdytetyt hoitajat neuvovat kuntalaisia aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.

Kaupungin verkkosivulle osoitteeseen http://www.jyvaskyla.fi/terveys/valinnanvapaus/valinta on päivitetty ohjeita järjestelmän käytöstä.

Lisätietoja: valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen, p. 050 590 1525

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.