Asiantuntijatyöryhmien väliraportit saivat kiitosta poliittiselta ohjausryhmältä ja väliaikaishallintoa valmistellaan hyvässä yhteisymmärryksessä

Keski-Suomessa 12 asiantuntijatyöryhmää ovat tehneet osaavilla kokoonpanoilla nykytilan kartoituksia asiakasnäkökulmasta, ja työryhmien väliraportit ovat kaikkien saatavilla uudistuksen nettisivuilla. Uudistuksen poliittinen ohjausryhmä esitti tänään valmistelijoille kiperiä kysymyksiä. Ohjausryhmän työpajoissa nousi esiin muun muassa maakuntien välinen yhteistyö sekä maakunnallinen tasa-arvo.
Poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Satu Koskinen toteaa:
– Asiantuntijatyöryhmät ovat tehneet hyvää työtä ja ovat tosissaan tarkastelleet asiakasnäkökulmaa jo näissä nykytilanteen kartoituksissa. Tämä työhän ei ole mikään helppo harjoitus, mutta toivon, että etsimme mieluummin ratkaisuja asioihin sekä näemme tämän uudistuksen mahdollisuutena.

Väliaikaishallinnosta vilkas keskustelu
Muutosjohtaja, maakuntajohtaja Tapani Mattila kertoi väliaikaishallinnon valmistelusta. Väliaikainen valmistelutoimielin aloittaa toimintansa 1.7.2017 tai tarvittavan lainsäädännön valmistuttua.
Sopimusneuvottelut kuitenkin käynnistetään jo maaliskuussa, ja niitä johtaa lakiluonnoksen mukaisesti Keski-Suomen liitto. Poliittinen ohjaus katsottiin erittäin tärkeäksi, ja puolueiden piirijärjestöt käyvätkin asiasta ensimmäiset keskustelut 22.2. Väliaikaishallinnosta tulee tehdä maakunnassa yksimielinen esitys, muuten päätös alistetaan valtakunnan tasolle. Mattila korostaa, että väliaikaishallinnon kokoonpanoon tulee saada osaamista uudistuksen kaikilta tärkeimmiltä osa-alueilta. Ohjausryhmä piti tärkeänä myös alueellista kattavuutta.

Valmistelutoimielin toimii maalis-huhtikuuhun 2018 saakka, jolloin maakuntavaltuuston valitsema uusi maakuntahallitus aloittaa työnsä.
Ohjausryhmän kokouksen pöytäkirja toimitetaan ensi viikon aikana: http://www.ks2019.fi/tyoryhmat-ja-muistiot/poliittinen-ohjausryhma/

Poliittisen ohjausryhmän seuraava kokous on to 20.4.

Lisätiedot:

muutosjohtaja, maakuntajohtaja Tapani Mattila, 040 595 0011
ohjausryhmän puheenjohtaja Satu Koskinen, p. 044 4596 646
projektipäällikkö Pirjo Peräaho, 040 591 0760

Lue myös: Sosiaali- ja terveyspalveluiden saavutettavuus tulevassa maakunnassa herätti laajaa keskustelua uudistuksen poliittisessa ohjausryhmässä

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.