Jyväskylän valinnanvapauskokeilun kuntalaistilaisuudet käynnistyvät tänään Huhtasuon yhtenäiskoululla

– Tilaisuudessa pääsee mm. kurkistamaan, miten vaihto tehdään uudessa verkkopalvelussa

Jyväskylässä pidetään kolme kuntalaistilaisuutta maaliskuun alussa käynnistyvästä avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen valinnanvapauskokeilusta. Tilaisuuksissa käydään läpi kokeilua ja kerrotaan asukkaille mm. siitä, mitä palveluja kokeiluun kuuluu. Tilaisuuksien alussa on kahvitarjoilu. Tilaisuudet pidetään seuraavasti:

– Maanantaina 13.2. tilaisuus pidetään Huhtasuon yhtenäiskoululla kello 18–20.
– Tiistaina 14.2. tilaisuus pidetään Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa kello 18–20.
– Keskiviikkona 15.2. tilaisuus pidetään Kuokkalassa Tikan koululla (Toritie 22) kello 18–20.

Kaupunki suosittelee, että mahdollinen palvelutuottajan vaihto tehdään ensisijaisesti verkossa. Tänään käynnistyvissä kuntalaistilaisuuksissa opastetaan yksityiskohtaisesti verkkopalvelun käyttöön.

Asiakkaat voivat tehdä valinnan 20.2.2017 alkaen myös soittamalla omalle terveysasemalleen tai valitsemalleen uudelle palveluntuottajalle tai asioimalla jommankumman luona. Valinta tulee voimaan 1.3.2017 alkaen.

Tiivistys valinnanvapauskokeilun sisällöstä

Valinnanvapauskokeilussa asiakas saa valitsemaltaan yksityiseltä palveluntuottajalta omaa terveysasemaansa vastaavat avosairaanhoidon lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut. Lisäksi palveluun kuuluvat hoidon vaatimat röntgen- ja laboratoriopalvelut. Kokeilun palvelupakettiin kuuluu myös asiakkaan tarvitsema sosiaaliohjaus ja -neuvonta.

Kokeiluun kuuluvat kaikki Huhtasuon, Keskustan ja Kuokkalan terveysasemien alueilla asuvat kuntalaiset pois lukien alueen ikäihmiset, jotka ovat palveluasumisen tai säännöllisen kotihoidon piirissä. Heidän palvelut järjestetään muutoin kaupungin toimesta.

Kuntalaiset voivat kysyä puhelinnumerosta 014 266 0133 valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista. Numeroon voi soittaa maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 9-16. Numerossa kokeiluun perehdytetyt hoitajat neuvovat kuntalaisia aiheeseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi kaupungin verkkosivulle osoitteeseen www.jyvaskyla.fi/terveys/valinnanvapaus on koottu tietoa kokeilusta.

Lisätietoja: valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen, p. 050 590 1525

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.