Keski-Suomen sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmän yksi tehtävä on valmistella palvelukuvauksia

Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden- ja maakuntauudistuksen sote-palveluiden järjestämisen asiantuntijaryhmä kokoontui torstaina 9.2. Asiantuntijaryhmä keskusteli muun muassa palvelulupauksista ja jatkoi palvelukuvauksien työstämistä.

Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelukuvauksessa määritellään esimerkiksi lääkärin ja sosiaalityöntekijän vastaanoton, kotihoidon palvelujen, asumispalveluiden, sisältö, laatu, palvelun saatavuus ja saavutettavuus, palvelun myöntämiskriteerit sekä asiakasmaksut eli mitä palveluja, missä, milloin, kenelle ja mitä maksaa. Palvelukuvauksien määrittelyssä pohjana hyödynnetään Sitran palvelupaketteja sekä THL:n palvelutehtäväluokitusta.

– Palvelukuvaukset tulevat ohjaamaan sitä, minkälaisia sote-palveluja täällä Keski-Suomessa julkisin varoin jatkossa tarjotaan ja miten asukkaat pääsevät eri puolilla maakuntaa palveluiden piiriin. Palvelukuvausten laatiminen on tärkeää, jotta ymmärretään asukkaiden erilaiset tarpeet ja voidaan varmistaa, että palvelukokonaisuuksista tulee sujuvat kaikissa eri elämäntilanteissa. Sujuvuus tarkoittaa sitä, että asiakas saa oikeat palvelut oikeaan aikaan, eikä häntä pompoteta palveluista toiseen, ryhmän puheenjohtaja Mikael Palola tiivisti.

Sote-järjestämisen asiantuntijaryhmän tehtävänä on muun muassa valmistella ehdotus myöhempään poliittiseen päätöksentekoon Keski-Suomen maakunnan sote-palveluiden järjestämistä ohjaavista strategisista linjauksista, palvelulupauksista sekä palvelukuvauksista eli siitä, millaisia palveluja maakunnassa tarjotaan. Lisäksi ryhmä valmistelee ehdotuksen järjestämisorganisaatiosta ja sen vaatimista resursseista. Asiantuntijaryhmä työskentelee 1.7.2017 saakka.

Lisätietoja:

Sote-palveluiden järjestämistä pohtivan asiantuntijatyöryhmän puheenjohtaja Mikael Palola (liikelaitos Saarikan johtaja), p. 014 459 8208

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.