Blogi: Mikä kunta julistautuu ensimmäisenä Suomen ikäystävällisimmäksi?

Mikä kunta julistautuu ensimmäisenä Suomen ikäystävällisimmäksi, kyselee Keski-Suomen muutosagentti Tuija Koivisto tänään julkaistussa blogikirjoituksessaan sosiaali- ja terveysministeriön sivuilla.

”Mistä tunnistaa ikäystävällisen kunnan tai kaupungin? Varmasti ainakin siitä, että moni mielii muuttaa sinne eläkepäiviensä viettoon. Mikä ikäystävällisessä kunnassa houkuttaa? Siellä on tarjolla esimerkiksi kiinnostavia esteettömän asumisen vaihtoehtoja, joista on helppo valita mieleinen loppuelämän koti. Asuinympäristö innostaa lenkkeilyyn houkuttelevilla ulkoilureiteillä. Seniorikuntosalille on kätevä piipahtaa. Ikäystävällisessä kunnassa joukkoliikenne toimii ja kuljetuspalveluja kehitetään monimuotoisesti.”

Blogikirjoitus julkaistiin sosiaali- ja terveysministeriön Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa  -kärkihankkeen sivuilla. Kirjoittaja Tuija Koivisto toimii Keski-Suomen Ikäihmisten & Omaishoidon -muutosagenttina. Tehtävässään Koivisto vastaa Keski-Suomen maakunnan iäkkäiden yhteensovitetun palvelukokonaisuuden rakentamisesta ja juurruttamisesta. Blogikirjoituksen voi lukea kokonaisuudessaan ministeriön sivuilta tämän linkin kautta.

Keski-Suomi on mukana kärkihankkeen toteutuksessa Kukoistava kotihoito -nimeä kantavalla hankekokonaisuudella. Hankkeen omat kotisivut ovat luettavissa tällä sivustolla.

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.