Johtoryhmän 12.12. kokouksen asioita ja linjauksia

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen johtoryhmän 12.12. asioita ja linjauksia

Johtoryhmän kokoustiedote 12.12.2016

Johtoryhmä käsitteli kokouksessaan seuraavia asioita:
– Keski-Suomen edustajat sosiaali- ja terveydenhuollon Itä- ja Keski-Suomen yhteistyöalueen yhteistyösopimuksen valmisteluun ovat Juha Kinnunen ja Kati Kallimo. Kolmas edustaja nimetään, kun ensihoidon järjestäminen uudistuksessa selkiintyy.

– Keski-Suomen Järjestöareenan kannanottoon suhtauduttiin myönteisesti. Sote-työvaliokunta käsittelee asiaa tammikuun 2017 lopun kokouksessaan. Järjestöjen asiantuntijat kutsutaan sote-ryhmien työskentelyyn yhteistyössä Järjestöareenan kanssa.

– Johtoryhmä täsmensi uuden Tutkimus, koulutus ja kehittäminen -asiantuntijatyöryhmän toimeksiantoa ja kokoonpanoa. Kuntaedustajat valitaan työryhmään 15.12. ja heidän toivotaan täydentävän ryhmän osaamista perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen osalta.

– Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esittelyaineistoa ja valmistelusuunnitelmaa työstetään parhaillaan. Ne julkaistaan uusilla nettisivuilla www.ks2019.fi niiden avauduttua joulukuussa. Aineistot ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä. Sisällöissä huomioidaan myös tulevat maakuntavaalit. Sivuston avautumisesta tiedotetaan erikseen.

– Johtoryhmä esittää uudelleen poliittiselle ohjausryhmälle, että maakunnan sote-vastuuvalmistelijalla on läs-näolo- ja puheoikeus poliittisen ohjausryhmän kokouksissa.

Johtoryhmän seuraava kokous on to 12.1. klo 14.

Pe 13.1. on Kuntaliiton ja maakuntavaltuuston seminaari sote- ja maakuntauudistuksen teemoista.
Poliittisen ohjausryhmän seuraava kokous on pe 17.2., jolloin myös kaikkien asiantuntijatyöryhmien väliraportit esitellään.

Johtoryhmän kokousmuistio.

Lisätiedot:
muutosjohtaja, maakuntajohtaja Tapani Mattila, 040 595 0011
projektipäällikkö Pirjo Peräaho, 040 591 0760.

 

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.