ELY-keskuksen tehtävistä maakunnan palveluiksi

Uuden maakuntahallinnon muodostaminen merkitsee nykyisten ELY-keskusten ja TE-toimistojen lakkauttamista sekä aluehallintovirastojen uudelleen organisointia. Pääosasta ELY-keskuksen ja TE-toimiston tehtävistä muodostetaan uusia palvelukokonaisuuksia maakuntaan. ELY-keskuksen ympäristötehtävistä osa siirtyy aluehallintovirastolle. Joidenkin tehtävien, kuten tienpito, osalta selvitetään vielä, miten ne hoidetaan jatkossa.

Keski-Suomen ELY-keskus ja TE-toimisto toteuttavat yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa alueellista elinkeino-, innovaatio-, maaseutu- ja työvoimapolitiikkaa. Yritykset, niin taajamissa kuin maaseudulla, voivat hyödyntää mm. erilaisia rahoitusmahdollisuuksia kehittäessään ja ylläpitäessään toimintaansa. TE-toimisto välittää osaavaa työvoimaa yrityksille ja työnantajille sekä neuvoo- ja ohjaa työnhakijoita. ELY-keskus vastaa myös EU-rakennerahastoasioiden hoidosta koko Länsi-Suomen alueella. Hyvä ja sujuva yhteistyö maakunnan liikennejärjestelmän
suunnittelussa ja toteutuksessa sekä kestävästi toteutettu tienpito luo edellytykset sujuvalle ja turvalliselle liikenteelle. ELY-keskus hoitaa oman toimialueensa lisäksi maanteiden kunnossapidon ja investointien hankintaa Itä-Suomen alueella, joka sisältää noin 21 000 kilometriä maanteitä.

ELY-keskus on mukana kehittämässä tasapainoista alue- ja yhdyskuntarakennetta. Joustava ja asiakaslähtöinen maankäytön suunnittelu ja lupamenettely edistävät yritysten sijoittumista maakuntaan. Vastuullamme on hyvän ympäristön ja kestävän kehityksen edistäminen sekä
ilmastonmuutoksen hillitseminen. Puhtaat vedet ja monimuotoinen luonto takaavat, että Keski-Suomessa on hyvä asua ja yrittää. ELY-keskuksen ja TE-toimiston monipuolinen osaaminen hyödynnetään eri toimijoista muodostuvaan uuteen maakuntahallintoon.
Henkilöstömme antaa oman asiantuntijuutensa valmistelutyöryhmien käyttöön. Omalla panoksellamme olemme luomassa uudenaikaisia, monipuolisia ja asiakaslähtöisiä palvelukokonaisuuksia.

Yhdessä kohti vetovoimaista kasvun Keski-Suomea.

Pasi Patrikainen
ylijohtaja
Keski-Suomen ELY-keskus

Tämä kirjoitus on julkaistu ensimmäisessä henkilöstölle suunnatussa uutiskirjeessä marraskuussa 2016.

Sinua voi ehkä kiinnostaa nämäkin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.